(Prologi: Misterioso)
Sakeasta usvasta
ovi aukeaa.
Oviaukossa seisoo äänettömyys
ja kuriirilla kirje
Diminuendo sulkee
oven usvaan
(1.osa: Allegro moderato quasi grazioso)
En kuullut koputustanne, hyvä herra,
en kuullut tervehdystänne!
Olette tervetullut pöytääni,
käykää huoneeseeni kuin kapakkaan!
Tulkaa ja menkää, Valtiaani,
Te sirkkojen myrkyttäjä!
Kohottakaa pikari
reiniläistä
mykille huulillenne
ja kuulkaa musiikkia,
joka on korkeampaa ilmestystä
kuin kaikki viisaus ja filosofia.
(2.osa: Allegro agitato)
Ohne zu Schleppen, hyvä Herra, kiirehtikää!
Joutukaa jo! Vaununne on valmiina!
Ajuri odottaa.
Malttamaton hiljaisuus...
Ei! En tahdo matkalle!
Ettekö kuule? En lähde seuraksenne!
Rinforzato: Lähtekää! Stretto!
Tahtipuikollani isken.
Frenetico sivallan huulillenne.
Muserran pirstaksi hiljaisuuden pikarin.
Fortissimo.
(3.osa: Allegretto Maestoso e spirito)
Valtiaani, Oi! Herra Kohtaloni:
O Freude, nicht diese Töne!
Kohottakaamme maljamme,
ilolaulu vapaudelle!
Pian olen kohtaava
rakastettuni
etäisen
äänen.
oletus
- Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi
Kommentit
Sivut