Joen kivikkoisella rannalla
on tuo poika,
kaarnalaivoja uittelemassa
Ja hän pärjää ilman
sitä iloakin,
joka soutuveneen kyydissä karkasi
Tuo poika tietää että täytyy astua ylöspäin,
vaikka vain yrittää vastoin tahtoaan
Tunnenko tuota,
kovaa routaa jalkojeni pohjissa,
kirpeää tuulta hymykuopissa,
kun tämä tällainen turvaton mieleni vaeltaa alas laaksoissa
Kas, mihin karkasit sinä tyttö,
tuon pojan ilo,
Pohjoinen
Etkö huomannut hänen hapuilleen,
varoen kättäsi koskeneen,
etkö huomannut kaarnalaivaa,
taskussasi painaneen
Siellä kivikkoisella rannalla,
ehkä on tuo poika vieläkin,
kaarnalaivojaan uittelemassa
Yksin ei tahtoisi, mutta pärjää ilman
sitä iloakin,
joka soutuveneen kyydissä karkasi
Nyt kovettuneet ovat jalkojeni pohjat,
karkean roudan kylmäämät,
on tuulen tuomia jäähippuja hymykuopissa,
kun tämä tällainen turvaton mieli,
niin kauas karkasi vain valaita katsomaan
Lähtee laivasi heti takaisin,
kun tämä tuuli vihdoin hieman lämpöisempänä puhaltaa luoksesi
- Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi