Tunteiden tie

Runoilija hemluurius

nainen
Julkaistu:
10
Liittynyt: 16.1.2004

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Runoni eivät rakenteeltaan tai kirjoitusasultaan ole kovinkaan hyviä. Itselleni ne ovat hyvä tapa purkaa ajatuksia. Niitä on myös mukava lukea päiväkirjamaisesti, kun itse muistaa millaisista tilanteista tai ajatuksista (eivät välttämättä aina omista kokemuksista!) ne ovat saaneet lähtönsä.
 

Aluksi me vitsailimme asiasta,
leikimme millaista se olisi.
Katselimme heidän tekojaan kaukaa,
uskoimme osaavamme paremmin.
Vain ajanvietettä.

Ensimmäinen miete tuli kuin varkain,
huomaamattani arjen keskellä.
Ajatukselle pienen hetken nauroin,
nopeasti kuitenkin unohdin.
Itseäni huvitin.

Ei kerta jäänyt kuitenkaan ainoaksi,
vaikka kuinka yritin ajatukseni kieltää.
Yritin kovasti perustella ja pohtia,
eihän tässä olisi mitään järkeä.
Kiistin haaveeni.

En edes uskaltanut sinulle kertoa,
pelkäsin niin kovasti tuomiotasi.
Ehkä vielä enemmän pelkäsin itseäni,
tätäkö minä tosissaan haluan?
Ajatuksistani järkytyin.

Pitkään pyörittelin asiaa päässäni,
katsoin puolelta, jos toiseltakin.
Metsästin tietoa ja selvitin,
ei päätöstä voi tehdä ilman faktoja.
Halusin tietää.

Vihdoin kai itseäni ymmärsin,
ehkä tästä selvittäisiin.
Annoin itselleni luvan haaveilla,
vielä tämä on minun salaisuuteni.
Hyväksyn tämän.

Kun vihdoin kerroin sinulle,
katsoit minua vain hiljaa.
Sinä varmaan oikeasti ymmärsit,
että tämä on minulle tärkeää.
Kovasti jännitin.

Kasvojasi oli niin helppo lukea,
tunteesi vaihtuivat niin nopeasti.
Olin pelännyt sinun hylkäävän minut,
sinä pelkäsit ettet enää riittäisi minulle.
Yhteinen helpotus.

Juttelimme asiasta päivien ajan,
usein epäilin mahdollisuuksiani.
Sinä jaksoit kuitenkin kovasti tukea,
ehkä minusta kuitenkin on tähän.
Uskalsin toivoa.

Päätin jatkaa suunnitelmaani,
ehkä tärkein vaihe edessä.
Jos pelkäsin sinulle kertomista,
tämä oli jotain vielä pahempaa.
Kovasti pelkäsin.

Keräsin ajatuksiani kilometrin verran,
en muista enää mistä sisko jutteli.
Vihdoin sain sanat suustani,
vastaukseksi sain puhdasta epäuskoa.
Toivottavasti ymmärrät.

Sain kuitenkin mahdollisuuden selittää,
enempää en olisi halunnutkaan.
Sisko kyseli ja tarkasti käsityksiään,
tosissaan kuunteli ja kanssani mietti.
Olin kiitollinen.

Sisko halusi vain varmistaa,
että olen asiaa tarkasti harkinnut.
Hän olisi kyllä tukenani,
päätin tehdä mitä vain.
Pakahduin onnesta.

Nyt on suunnitelmassa hetki aikaa,
ollaan vain paikoillaan.
Kerään voimia tulevaisuuteen,
pian on kuitenkin aika iskeä.
Hetken rauhassa.

Selite: 
Tuttavat kiltit, jotka käytte lukemassa tätä: Nämä oli vain ajatuksia jne., en ole oikeasti tekemässä mitään maailmaa mullistavaa. Eli voitte rauhoittua :)
oletus
Kategoria: 
 
 

Käyttäjän kaikki runot