Savusauna

Runoilija Kyppæ

mies
Julkaistu:
4
Liittynyt: 2.10.2017
Viimeksi paikalla: 22.10.2023 0:05

Asuinpaikka: Lappeenranta
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Jotain jäi minulta huomaamatta, mutta ei se huoleta, se jäi huomaamatta
 
Hyvä ja hyvin lämmitetty savusauna.
Olen monesti varastanut hetken jolloin olen nauttinut itsekseni savusaunan lämmöstä, istunut yksin pimeässä saunassa, aistit herkistyneet tutkailemaan ympäristöä.

Veden ja kiven kohtaaminen, ei kissatappelua jossa vesi lähtee kirpakkana höyrynä matkaan vaan pintakivien alle, syvälle, kiukaan syvyyteen matkaa vesi, alkaa muuntautua, kumu, pitkä kumiseva ääni, löylynhenki saapuu viiveellä, ottaa saunojan otteeseen, syleilyyn.

Oli hieno kohtaaminen löylyn kanssa, yksin ja kuitenkin tuntematta yksinäisyyttä, liikkui henget, vaelsi sielu, matkaten äärettömyyteen ja takaisin.
 
oletus
Kategoria: 
 

Kommentit

Tästä mie kyllä tykkään niin kuin höpsähtänyt ohrapuurosta.

Ehdottomasti sanataidetta parhaimmillaan.
 
Son kyllä oikhein somasti sanottu, tuo höpsähtäny
Suuri kunnianosoitus Suomelle ja saunalle, hyviä löylyjä kaikille.
Onpa mainio löylyn kokemuksen lukijalleen nahoissaan tuottava runo. Saunasta kosmoksen sfääreihin ja takaisin. Oikea Suomi 100 -runo.
Todellakin autenttista kuvailua. Hieno hetki ja rauhoittava tunnelma tässä.
Tervan- ja savuntuoksuista pikimustaa rauhaa.
Noki puhdistaa sielun ja kehon.
Inspiroivaa ja kaunista.
 

Käyttäjän kaikki runot