Normaali

Runoilija 01d0bab2b67953da7e58d56c5f51364d

mies
Julkaistu:
10
Liittynyt: 16.11.2015
Viimeksi paikalla: 11.8.2019 12:16

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
28.4.2024

Ajatus + Toiminta = Teko
Suosittelen:
 
Taas tuo mies kulkee, pelkkä lyhythihainen kauluspaita päällä.
hän harppoo pitkin suht' nopein askelin, mäkeä ylös ja alas.
Päästyään mäen alle tai päälle, hän pysähtyy ja laskee sormillaan
lukuja, epämääräisesti lukien ja mutisten. Lasku toimituksen jälkeen, 
hänelle tulee iloinen hymy kasvoille ja hän toteaa: ''totta se on''.
Tämän jälkeen hän lähtee uudelleen harppomaan mäkeä, joko ylös 
tai alas. jos sattuukin että joku pyöräilijä tai jalankulkija osuu kohdalle
hänen harppoessaan, niin hän pysähtyy ja kiroaa palaa pari askelta 
takaisin ja jatkaa sitten harppomista. Moni ihminen on tämän ihmisen 
nähnyt ja päivitellyt, ettei tuo mies taida olla ihan normaali. Tämä herättää
mielenkiintoisen kysymyksen mikä on normaali? nyky normeilla, normaali
ihminen näyttää ulkoisesti ja käyttäytyy tietyn etiketin mukaan. Hyvänä
esimerkkinä voisi ottaa yksilöt jotka ovat psyykisesti, fyysisesti tai sosiaalisesti 
kehitysvammaisia/-häiriöisiä tai muuten sairaita. Selkeä poikkeus etiketissä tai 
normissa aiheuttaa meissä ''normaaleissa'' ihmisissä aika suuren mielipiteiden kirjon.
Mutta eniten minua ihmetyttää kysymys, onko tuo normaali? Vai olemmeko niin
normaaleja kuin luulemme, kun taivumme tiettyihin etiketteihin ja mukaudumme
tiettyihin normeihin. Ainoa kysymys joka jää mieleen onko meistä kukaan normaali?
oletus
Kategoria: 
 

Kommentit

Ei varmasti kukaan ole joka tilanteessa aina täysin normaali. 
Sitten, kun joku määrittelee normaalin eikä enää muuta sen merkitystä vaikka aika muuttuu, voin vastata kysymykseen. Kivasti kirjoitettu, maalaa mielikuvia. :)
Tästä on kuule veli hyvä lukuisia esimerkkejä. Me olemme kaikki hulluja, kuka enemmän, kuka vähemmän. Iloitkaamme siitä!
Juurikin näin hullu saa olla muttei tyhmä :)
Hieno pohdintaa kirjoituksessasi.
Todellakin, kuka on normaali ja mikä normaalin määrittelee, kun maailma itsekin on usein hyvin epänormaali paikka asua ja elää. :)
 

Käyttäjän kaikki runot