Mites se toimii tonttulan logistinen puoli
huoli se on alituinen tonttujen pajalla
Lyhyellä ajalla kun kuljetetaan lahjoja
tarvitaan kahjojakin toimintamalleja
Halleja ja varastoja on ympäri maata
saata ei edes laskea niitä kukaan
Mukaan jos otetaan vielä ulkomaan toimet
voi olla loimet sekaisin tietämättömän
Sietämättömän monimutkainen juttu
Yksi tuttu tonttu valaisi tätäkin asiaa;
Jokaikistä rasiaa täällä on joku kärrännyt
pärrännyt milloin keliä milloin muuta
suuta soittanut tullisäännöistä
Ja väännöistä huolimatta kuljetus pelaa
Kelaa nyt vähän
Tähän kun liittää muut logistiikan työt
niin yöt pitkät rahtikirjoja pukataan
rukataan kuljetusmäärät ja ajat
Ne pajat työllistää monenlaista toimijaa
poimijaa kokoojaa purkajaa ja kuskia
tuskia tuottaa luetella jokaista
Tokaista nyt pitää toimittajan tähän
vähän vain raapaisin aihetta
Vaihetta on monta vielä tässä
pitämässä keulaa ja perää
Tämä nyt tällä erää
- Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi
Kommentit
Täyttä asia kirjoittelet
Hyvin toimii logistinen puoli,pidän.
Hyvin toimii ainakin paperilla, todisteena jo vuosikymmeniä
Kovasti pukkaa kiirettä edelleen tonttulaan ja jaksaa pitäisi muutama päivä vielä. Kaikki kiltit lapset ja tuhmat aikuiset odottavat jännityksellä, millaisen kohtalon ovat omat toiveet Tonttulassa saaneet, tuleeko risuja, männynkäpyjä vai onko toivoja ollut toiveidensa väärtti.
toivotOivOOkUtvNetoivo!
Tonttulassa hiki virtaa.
Hyvänmielen jouluinen runo.
Runoporo jolkottelee entiseen malliin!
Oho vaikeaa on joskus
suoltaa sanaa
ei varjoon jää
puoli ei toinen
hyvin on toiminut
logistiikka moinen
Mukavaa tarinaa : )
Sivut