En ole ollut aviomies, avopuolisomies kylläkin
Miäs, saati mieheke en tahdo olla,
Mikä lienee kollo,
Alfauros, ehkäpä, unissani
puoliso, jokinlainen.
Sukulainen, mutta vain setämies
Herra, ei sellainen nimitys käy työmiehelle.
Eno, vain Hullu-eno voin olla.
Poikuus meni, tuliko miehuus tilalle,
Pelinappula, rakkauden pelinappula
Nappulakin olen ollut lapsena
Äijä, en ole, vain hynynen on äijä.
Ukko, sinne on vielä matkaa, onneksi
miehittää, sinut haluasin, mutta lempeästi rakkaudella.
Viihtori, mutta vain viki-leelle
Kaksilahkeinen ja monimielinen.
Sälli, onneksi en säälittvä.
Kundi, sellaisia on vain kaupungissa.
Jätkä, on ammattinimike.
Selite:
oletus
- Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi
Kommentit
Mielenkiintoista ja hauskaakin nimien analysointia. Tästä tulee mieleen parikin sananlaskua; 'rakkaalla lapsella on monta nimeä.' Tai, 'ei nimi miestä pahenna, ellei mies nimeään.' Eri paikkakunnilla samoilla nimillä voi olla eri merkitykset. Esim. Äijä voi tarkoittaa jossakin kunnioittavaa vanhusta, toisaalla taas machoilua, tai jopa hiukan pilkallista ilmaisua. Sanojen merkitykset tosiaan ratkaisevat.