Maapallo, niin suuri muurahais-
keko, valtameret voiko niitä
kutsua edes lätäköiksi? Ehkä
pieniksi sadepisaroiksi.
Entäs me ihmiset? Me pienet
kirput hyödyttömät, miltei täysin
näkymättömät, joita joku katsoo
kaukaa, katsoo mikroskoopilla,
näkee aikamme, historiamme,
sen kaiken kerralla,
ja
kun sammuu taivaan tähti,
alkuräjähdyksestä loppuräjähdyk-
seen kulunut aika,
ei se ollut enempää kuin sekunti.
Selite:
- Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi
Kommentit
Oiva näkökulma.
niin, kaunis kuvaus maapallosta sen asukkaineen, todella, muurahaisia sopii hyvin vertauskuvaksi, jotenkin todella pysäyttävää tekstiä