Voikukat nukkuvat

Runoilija Tammikuuntytär

nainen
Julkaistu:
8
Liittynyt: 2.6.2005
Viimeksi paikalla: 17.2.2017 11:15

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
15.1.1991

Sanomattomia sanoja.

Dramatisointia, mielenliikkeitä, elämää.


Ihmetteli elämää nimimerkillä Kuollut ruusu 18.1.2013 asti.
Ethän kopioi tekstejäni luvatta, en minäkään vie sinun sisimmästäsi palasia.
 

Pimeys on jälleen kaikonnut
joku maalaa taivasta
liu'uttaa tummia pilviä fuksianpunaisella
ja seuraavalla vilkaisulla
persikan vaalealla

Ilma on puhdas
viileä
raikas
vaikkei ole satanut
ja voit
seistä siinä pihalla
ilman
että sun tulee kylmä

On vihreää
kuin viidakossa
ilman villipetoja
voikukat nukkuvat vielä

Lampaat ovat vielä nukkumassa
kukko huutaa
vaikka kello on vasta neljä
aurinkokin vielä pohtii heräämistä

Hiljaisuus on kaikkialla

Käki kukkuu jossain
ja se kukko kiekuu
se ei varmaan nuku koskaan

Linnut kierrättävät jo kylän juoruja
tai jospa
ne kertovat loitsuja
taikovat kukkia ja eläimiä hereille?
ennen tuulen kuiskauksia puissa

Tähän portaille voisi unohtua
kuuntelemaan luonnon hiljaisuutta
juorujen sorinaa

Ensimmäinen auto kiitää ohi
ei huomaa kukkoa
ei juoruilua
ei nähnyt hiljaista väriloistoa taivaalla
hiekka pöllyää
kivet ropisee

On aika nousta

Selite: 
Kategoria: 
 

Kommentit

Taitavaa kerrontaa ...tykästyn tähän kesäiseen kauneuteen. Tuo juoruilu sinänsä ei kauhean hyvä sana sinänsä...mutta tässä se onkin mielestäni muuttolintujen, ei paikkakuntalaisten talvisia juoruja naapureistaan.

Kertomus tunnelmaltaan ...suosikkeihin.

 

Käyttäjän kaikki runot