Rappio

Runoilija Kuin surmaisi Satakielen

nainen
Julkaistu:
10
Liittynyt: 28.3.2003
Viimeksi paikalla: 3.10.2015 23:58

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
13.7.1987

Kaipaus on miehen paino.


Everybody is somebody's fool.


---------------


Moraali kituu
sementillä,
kun tehokkuus
naulaa inhimillisyyttä
ristille,
sementin reunamaille.
Taustalla
palvottu
porakoneen oodi
hyvinvointiyhteiskunnalle.


 
 

Nautin (elämää) ja kuitenkin kivistää
katkeruuden taustasävyt
samalla, kun peilisoluni liikkuvat muiden mukana.
Minähän en koskaan ollut katkera, en omahyväinen
en edes sillä tavalla itsetietoinen.
Ennen kuin nyt.

Jos se johtuisi siitä, että olen saavuttanut
elämässäni niin paljon
katsonut, etsinyt ja löytänyt,
katunutkin jonkin verran,
mutta enimmäkseen saavuttanut
Silloin voisin ehkä nauraa ironiseen sävyyn
ja antaa itselleni anteeksi.

Kaipaan liikkumista muiden mukana.

Nyt minulla on vain aikaa.
Eikä kuitenkaan ole, ei minuuttiakaan.
Jokainen tik ja jokainen tak käy vääjäämättömästi
kohti ei-toivottua epätoivoa, jonka herättää kysymys:
Mitä sitten, kun?
Toistaiseksi olen ollut jatkoajalla.

Vuosia kestäneet raivoisat pyristelyt
juuri tätä tilannetta vastaan
tuottivat pitkään tulosta.
Kai minäkin lopulta murruin.
Valuin hiljalleen tyhjiin.

Keinoni ovat loppu, energiani on vähissä.
Aseet on ammuttu tyhjiksi ja juonet punottu loppuun.
Tässä olen - joku, joka olen kai minä
hylsyjen ja pirtanauhojen keskellä.

En voi edes nauraa ironiseen sävyyn.
Tyydyn irvistämään hymyn sijaan.

Selite: 
oletus
Kategoria: 
 
 

Käyttäjän kaikki runot