tulisipa tauti ja tappais!
tokaisin
ja niin nousi ukkonen
se jylisi niin kuin tuhat pasuunaa
ja silloin salama iski!
menin melkein tainnoksiin
kun huomasin
naapurin seisovan kuin suolapatsas
ja sen tukan olevan käkkärällä
se korahteli
niin kuin kuolemankouris
hetken... pienen...
hetken pienen...
se tuijotti minua niin syyttävästi
että itkuun purskahdin
ja heristin nyrkkiä mustaan pilveen
pitäisi olla vähän parempi sihti
kymmenen metriä meni pieleen!
annoin naapurille kunnon huikat
ja ihme, se siitä sätkystä toipui
ja alkoi kohta virren veisuun
nyt se veisaa
niin kuin viimeistä päivää
ja sitä päivää minä en nää