[:] Planetaarinen hätätila: NYT [:]

Runoilija HiljaisuusPimeässä

mies
Julkaistu:
10
Liittynyt: 20.4.2016
Viimeksi paikalla: 29.7.2023 21:28

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
20.2.1986

Pyytäisin tutustumaan maatalousreformiin.

Saavutetaan mm. seuraavat hyödyt:
- 90% Suomen ammoniakkipäästöistä ilmakehään vähenee
- 10% koko liikenteen tuottamasta CO2 määrästä vähenee maataloudessa
- lehmien metaanintuotanto & ravinnevalumat vähenee

https://boneco.tech.blog/2020/01/03/example-post/

 
Tosielämän tarina, liian pelottava, tekee mieli paeta: mut romahtavat ekosysteemit ei odota, ois aika kantaa vastuuta!

Heippa, sain planeetanpelstussuunnitelmasta eli maatalousreformista mikrolevällä hienon enkunkielisen esityksen, kun tein pari viikkoa töitä Chat-GPT kanssa. Nyt siinä on avattu mm. hajautettu sähköntuotanto puukaasugeneraattorilla. Sitä kannattaa tutkimusmaailmassa käyttää kun ajaa tieteellisen datan sen läpi, niin se selittää niistä lyhennelmät.

 

https://boneco.tech.blog/2020/01/03/example-post/

 

 Luke voisi lähestyä projektia omalla panoksellaan siten, että tekisivät spirulinan koekasvatuksen. Mielestäni kritiikkini näitä 3 Suomen tutkimusta, missä lehmille annettiin spirulinaa, on perusteltua koska kaikissa käytettiin kuollutta ja kuivattua spirulinaa: katoaahan salaatistakin terveyshyötyjä jos se kuivataan. Sitten kun tehtäisiin se metaaninmittaus, niillä olisi ammattitaito kasvattaa sitä niille lehmille. Tästä on alustava sopimus Luke kanssa, että ne tekisivät maailman ekan mittauksen paljonko spirulina prebioottina vähentää lehmien metaaninmuodostusta + siihen nää muut mm. maidonlaadun mittaukset ni se ois pyöreesti 100 tonnin tutkimuspaketti.

 

Suomalaisia tutkimuksia spirulinan käytöstä karjan rehuna:

 

https://www.proagria.fi/sites/default/files/attachment/mikrolevat_valkuaisrehuna-marjukka_lamminen-versio_3_netti.pdf

 

https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/163686/Maisterintutkielma_TarsiaEssi_2016.pdf?sequence=2

 

http://www.smts.fi/sites/smts.fi/files/MTP2016/Halmemies-BF_et_al_Mikrolevat_lypsylehmien_ruokinnassa.pdf

 

 Tekisivät suunnittelemani 1-10 tuhannen litran moduulin sen sähkönkäyttö saadaan 50-100 wattia per tuhat litraa, kunhan eka testaan viel sitä magnetismia ja LED välkytystä 10 khz yhdistettynä. Yhdistyksen kautta konsultoin ja tilatkaa se levä UTEX kun teil siihen on varaa, mun levät on tilattu ARS niin ne ei oo nii mikrobiologisesti hyvälaatuisia. Näitä ravinteita voitte ostaa omakustannehintaan meiltä, mul on niitä 3 tuhanteen litraan asti, se on F/2 ja sit erikseen saltsit mikä tosin pääosin ruokasoodaa, joka korvataan siis puuntuhkalipeällä. Niillä voi tehdä koekasvatuksen ilman että tekisitte kompostisysteemiä. Jos kasvattelut jatkuu, tehdää sit seuraavaks kompostikoekasvatus?

 

Sitku perustan firman tai toteutetaan kaupallistaminen jonkun olemassaolevan firman kanssa niin sil Innovaatiosetelil saa 6 tonnilla asiantuntijapalveluita mm. sen lipeänesteen raskasmetallit, ne tosin varmaan suurimmaks osaks jää tuhkan pohjasakkaan ja se tuhkahan menee betoniteollisuudelle ni saadaan sekin ehkä 5-10 % päästöttömämmäksi.

 

 Lisäksi, varsinkin Aasiassa ne kuivaa sen jopa 120 asteessa, joka desinfio tosin ne ulosteperäiset mikrobit mutta ongelma piilee itse levän lannoituksessa eli biokaasulaitosten mädätysjätteen käytössä. Lisäksi korkea lämptötila tuhoaa osan levän ravinnearvosta mm. C-vitamiinin. Aerobinen kompostointi on ainaki yhdes suomalaises tutkimukses kans todettu olevan mikrobiologisen turvallisuuden kannalta ylivertainen mädättämiseen verrattuna. Lisäksi, kun tehdään ihmisille se lisäravinteeksi, ei kompostoida lantaa vaan heinää. Heinässä, on suotuisia mikrobeja, kuten b. subtilis joka taasen on Japanin perinneruoan Natton salaisuus. Se mikrobi tuottaa varsinkin K ja C vitamiineja, joten sitä itseasiassa kannattaakin idätellä, se kasvaa hyvin pelkällä perunallakin tutkimusten mukaan.

 

 Yhdistykselläni Tulevaisuusopisto ry on monia muitakin tulevaisuuden teknologioita. Nyt on kiire ja vaikka saataisiin mm. ilmastotavoitteet heti, niin ei ole varmuutta onko niillä toivottua vaikutusta joten aikaa ei ole tuhlattavaksi. 

 

Tarkoitus olis talveksi saada se pilotti toimintaan, niin voisi sit talven yli testata myös sitä puukaasugeneraattorin lämmöntuotantoa, kesällähän se lämpö vastaavasti pitää poistaa koska se kompostointiprosessikin sitä runsaasti tuottaa: lämmön voi sitten esim. muuntaa mekaaniseksi työksi, jolla ilmapumput ja vesipumput pyörii tai peltier-elementeillä lämmöstä saa sähköä.

 

Tän maatalousreformin pilottiskaalan tuotantolaitoksen eli 10 tuhannesta litrasta ylöspäin niin se olisi erityisen edullinen pilotti, koska "venäläisillä virityksillä" päästään alle 10 tonnin ja hieman laadukkaampi versio maks. 50 tonnia verrattuna esim. Solar Foods jonka GMO bakteerin pilottilaitoksen vaiheessa heille oli rahoitus 800 tuhatta euroa ja se pilottireaktori oli vain 40 litraa.

 

Jos miettii uusia teknologioita vihreän siirtymän kannalta, en koe et ne voi olla noin korkeateknisiä ja kalliita: muutoin niiden käyttöönotto laajemmin on mahdotonta.

 

Sinänsä toki lohduttavaa huomata et on poliittinen tahto edistää planeetan pelastavia innovaatioita. Kyllähän täs alkaa paniikki tulemaan ihan tiedepiireissäkin, kun vaikka kansanomaisesti puhutaan yksinkertaisesti hiilidioksidista niin se on varsin kiltti ongelma verrattuna esim. kun otsonikadon myötä lisääntynyt UV säteily tappaa yhä enemmän valtamerien mikroleviä, joiden arvellaan tuottavan jopa 80% meidän hapestamme.

 

Ja äskettäin tuli tämä dramaattinen uutinen valtamerestä, mikroleväthän tästä kyl tykkää mut josko tulee tarpeeksi isoja korkeampien eliöiden massakuolemia: se voi johtaa ketjurektioihin ekosysteemissä, joiden lopputulos on että koko meri on yksinkertaisesti lähes eloton.

 

Tapahtuu Atlantilla nyt: Näin järjetöntä ”valtamerihellettä” nähdään harvoin – ”Ääri-ilmiön tuolla puolen”

 

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/tapahtuu-atlantilla-nyt-nain-jarjetonta-valtamerihelletta-nahdaan-harvoin-aari-ilmion-tuolla-puolen/76220137-fd50-4253-ac1d-eea37d875602

 

Liikakalastushan puhuttaa yhä, ja spirulinassahan on EPA ja DHA lisäksi myös GLA, joten se on laadukkaampaa kuin kalanmaksaöljy + kun se kasvatetaan lähdevedessä, siinä on merkittävästi vähemmän raskasmetalleja kuin kalaöljyssä. Samalla kun öljy erotellaan, proteiineista tehdään tofun kaltainen tuote, soijapavussa on fytaatteja jotka estää mm. raudan imeytymistä + eristetään tämä lääkemolekyyli levästä jolla on havaittu varsin vaikuttavat ominaisuudet:

 

- Anti-oxidation and anti-inflammation

- Neuroprotection

- Hepatoprotection

- Anti-cancer

 

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Phycocyanin

 

Otsonit ei ole korjaantunassa, päinvastoin, kun Kiina ja Intiakin vasta aloittelevat teollistumistaan, toivoen samaa elintasoa kaikille siellä, kuin Suomessa: vaikka ne näennäisesti sitoutuisi sopimuksiin ilmastoperiaatteilla, on tästä välil uutisis ollut et todellisuudessa ne viittaa kintaalla kaikille kielletyille mm. freonipäästöille.

 

Shokkilöytö: Tropiikissa on valtava otsoniaukko, jota kukaan ei huomannut yli 30 vuoteen – Voi vaikuttaa jopa puoleen maapallon väestöstä

 

https://www.talouselama.fi/uutiset/shokkiloyto-tropiikissa-on-valtava-otsoniaukko-jota-kukaan-ei-huomannut-yli-30-vuoteen-voi-vaikuttaa-jopa-puoleen-maapallon-vaestosta/dc997328-6d35-4ac6-9775-be50ba400194

 

Se ei ole ihme kun puhutaan "ilmastoahdistuksesta" kun vaikka täs valtioneuvoston vuodenvaihteen julkaisussa sanotaan et Suomessakin aletaan toteuttaa jopa 8 miljardin investointeja vuodessa vihreään siirtymään: ilman uusia innovaatioita, ei ne isot rahat mitään ratkaise, esim. Neste on mikroleviä pienen ikuisuuden lutrannut, isolla rahalla ja alan experteillä ja silti tulos on yhä lähes puhdas nolla.

 

https://julkaisut.valtioneuvosto.fi/handle/10024/164478

 

Vaikka Suomi ei konkreettisilla uudistuksilla voisi vaikuttaa globaaliin tilanteeseen niin uudet teknologiat ovat aineeton vientituote mm. Kiinaan: josko tällainen maatalousreformin konsepti saadaan maaliin, niin tällä tavoin Suomi voisi vaikuttaa globaalisti ja olla maailman paras maa. Siksi alusta asti oon julkaissut kaiken vapaasti ilman patentointeja/suojausta koska kun fakta on se, että jos nykymeno jatkuu: ihmiskunta nykyisessä muodossaan lakkaa olemasta ihan kymmenien vuosien aikaskaalassa. Sitäpaitsi, mulla on paljon muitakin keksintöjä mitkä ei ole niin yleishöydyllisiä, jotka voin patentoida ja tienata kunhan sais nyt eka tätä reformia eteenpäin. Kuntatasolla maatilojen lisäksi, yks projekti ois järvet.

 

Järvien rehevöitymistä voisi vähentää rannalla toimivalla mikroleväreaktorilla, aurinkopaneelit vaan pumppuja varten, se ilmastus vaatii vain nelisen wattia per tuhat litraa, se vettä kierrättävä pumppu taasen vähän enemmän. Syntynyt levä kerättäisiin järvistä maatalouden käyttöön tai biopolttoaineen raaka-aineeksi. Täten saisimme ne arvokkaat maatalouden ravinnevalumat takaisin hyötykäyttöön ja onhan se ikävää kun nykyään ei voi omasta järvestä ottaa löylyvettä kun ne myrkylliset sinilevälasvustot kukkii, ei siihen auta muu kuin poistaa vesistöistä ne ravinteet, useissa järvissä on jo ilmastukset kuin isossa akvaariossa koska muuten happikato tappaa koko järven niin samalla vaivalla tehtäisiin parempi ratkaisu kuin pelkkä järven tekohengitys, se tekohengitys kun ei itse ongelmaa edes ratkaise. Spirulinahan kasvaa viel ihan hyvin jopa 4% suolaisuudessa joten Itämeren maks. 1% suolaisuus sopii sille, merivedessä kasvatuksessa on vaan muutama muu pulma mutta ne ovat ratkaistavissa.

 

Laitoin asiaan liittyvän PDF liitteeksi jossa 500m2 järvi tarvitsisi 7.5 kw ilmastuslaitteen. En osaa vastaavaa lukua antaa jos olisi se leväreaktori rannalla, mut koska se levä tuottaa paljon happea mikä saadaan sidottua takaisinpumpattavaan veteen: se ilmastustehon tarve vähenee radikaalisti. Joten pienemmällä energialla, ei ainoastaan saada tekohengityksen hätäratkaisua vaan ihan oikeita tuloksia, niin et sen järven kunto alkaa parantumaan. Yhdyskuntien jätevesistä, tehdään polttoainetta mikrolevillä niin sit ollaan jo aika ekologisella pohjalla.

 

Osana vihreää siirtymää tulee ennenkaikkea luoda uusia toimintatapoja, tärkein on uusi tulokulma koko talouskasvun malliin: ei enää mietitä onko se kannattavaa rahan kannalta, vaan onko se kannattavaa ekologisesti. Raha on vain sopimus ja sopimukset voidaan luoda globaalisti uusiksi niin, että ne on sidottu kullan tai vehnän sijasta esimerkiksi hiilijalanjälkeen.

 

Sain juuri täs kuus työkkärin kans tehdyn sopimuksen voimaan myös Kelasta, niin ne hyväksyi et voi olla yhdistykseni Tulevaisuusopisto ry etätöissä tutkimusassistenttina. Yhdistys sit lähettää heille mm. tarkkuusvaaka, koeputkiloita ja tietty itse levää + ravinteita. Vihreä siirtymä tarvitsee myös rahoituksen lisäksi, uusia tulokulmia ja uusia toimintatapoia. Nämä ovat gatekorisia muutoksia jotka aluetasolla, tulisi näkyä esim. syvennetyllä Leader ja Luke yhteistyöllä. Haettaisiin siis yhdessä Luke ja yhdistyksen kans Leader rahoitusta, yritysosapuolena on lupautunut olemaan (sensuroitu) Oy porukka, laitoin heidän CV sulle: ovat varsin pätevää porukkaa.

 

Yhdistys on oiva tapa, koska luodaan "erittäin vapaa yliopisto" sähköpostilistalle, kiertotalouteen, jne liittyviä tiedehenkilöitä: hekin voivat liittyä vapaa-ajallaan talkoisiin ja antaa panoksensa vaikka anonyymina. Yhdistykseni pyrkii "open source patentoinnin" avulla, luomaan "tieteenpuhdistuksen" rahasta koska jos yhdistyksen primaari rahallinen rahoittaja olisi vuosittain Leader niin siihen olisi sovellettavissa jo talkootyön määritelmää siinä tukimuodossa mistä ei palkkaa makseta. Siten, kuka tahansa voisi kehittää keksintöjä ja kommentoida tutkimusten ja testien tuloksia, joista syntyisi ikäänkuin uudenlainen tieteen wikipedia kun ideat & keksinnöt olisivat ilmaisia ilman patentteja/suojauksia, niin kuka tahansa tai toivottavasti monetkin, perustavat yrityksiä niin syntyy myös tervettä kilpailua.

 

Kaltaisiani keksjjöitä hyödynnetään kovin vähän ja olemme aliarvostettu luonnonvara. Kuitenkin, ilman innovaatioita, ihmiskuntahan asuisi yhä luolissa. Vihreä siirtymää tulee vauhdittaa kaikin keinoin, luoden poikkeusmenettelyjä jne. kyllä niitä ratkaisuja kannattaa alkaa hakea ihan ruohonjuuritasolta koska tilanne on kokoajan epätoivoisempi. Mihin tää pilotti tulisikaan, se olisi aineetonta vientitavaraa ulkomaille, aineeton teknologia toteuttaa globaalisti Afrikassakin, ulkomaanapu.

 

https://tulevaisuusopisto.freeforums.net/

 

Täs vois sivussa olla bisnes aluksi, mikä ois helpompi toteuttaa ja edullisempi eli perunabisnes. Siit on tääl esittely. Kyl se sit sil puukaasugeneraattoril lämpiää talvellakin ni ois onavarainen sähköstäkin?

 

https://perunabisnes.wordpress.com/

 

Minulla on useampi kymmenen keksintöä, tässä yksi jonka määrittelin tarpeeksi yleishyödylliseksi jotta haluaisin julkaista sen vapaasti ilman patentointia/suojausta:

 

Alumiini-ilma akku ei ole uusi keksintö ja sillä on ihan houkuttelevat myyntipuheet:

 

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Aluminium%E2%80%93air_battery

 

Erona tähän alumiinireaktoriin se että akun ei tietty kuulu tuottaa lämpöä ja vetykaasua.

 

Nämä alustavat testit oli ihan lupaavia eli kun laitoin 2 tippaa lipeää peilille ja yhdistin ne sarjaan miniatyyrisillä alumiini ja kuparijohtimilla (pelkkä alumiini ja alumiinijohtimet tai kupari ja kupari ei toimi) niin sillä sai jo pienen punaisen ledin tuottamaan huomattavasti valoa. Se toinen malli oli 3 kpl desin kennoja missä oli kiinni 3w teholedi, se paloi kans huomattavalla valolla muistaakseni 3 päivää mutta sit se vesi haihtui, sitä vettä olisi voinut varmasti lisätä niin reaktio olisi jatkunut.

 

Se alumiini siis kuluu reaktiossa ja pitää välillä korvata. Seuraavas prototyypis laitan 2 sähkömittaria jolla saadaan voltin ja ampeerin perusteella tuotetut watit. Lisäksi kennot eristetään ja mitataan paljonko ne lämpiää. Syntyneen vetykaasun voi käyttää esim hitsaukseen tai polttaa liedellä, miksei myös lämmittää taloa kuten öljypolttimella. Vastaavasti sen voi ohjata vetykennon lävitse jolloin saadaan lisää sähköä.

 

Vetykennojen ongelma on niiden "saastuminen". Tämä on helposti ratkaistavissa tarjoamalla puhdasta vetykaasua, joka taasen sähkön avulla olisi järjetöntä koska elektrolyysi vie guomattavasti enemmän energiaa mitä sitten taas voidaan tuottaa syntyneestä vetykaasusta vetykennolla:

 

https://www.science.org/content/article/case-poisoned-fuel-cell

 

Vetykennojen tehokkuus ja käytännöllisyys saadaan avatrua ainoastaan kun voimme tarjota niille puhdasta happea ja vetyä. Kun happi voidaan tuottaa mikrolevällä ja vety alumiinirektorilla, ongelma on ratkaistu ekologisella ja kustannustehokkaalla tavalla. Lisäksi hapelle on omat erityiset bisneksensä mm lääkehappi, joten mikrolevillä voidaan tehdä monenlaisen alan bisnestä. Vetyä taasen voi tuottaa myös mikrobeilla, spirulinakin saadaan tuottamaan jonkin veran vetyä, tosin määrät ovat suht pieniä ja olosuhteiden järjestäminen liian monimutkaista käytännöllisyyden näkökulmasta, mutta on erityisiä mikrobeja jotka ovat sopivia siihen.

 

Tässä on erittäin innovatiivinen tulokulma, missä viljellään bakteeria, sinilevää ja mikrolevää vedyntuotantoon:

 

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0960852422003650

 

Vastaavanlaisen kokeen tein itsekin, tosin tätä biomassaa mihin istutin eläinplanktonia, spirulinaa ja chlorellaa, käytettäisiin kalanrehun ainesosana:

 

https://m.youtube.com/watch?v=wH3eR3RF2jI

 

Mä keksin sattumalta neljännenkin komponentin kennoon lipeän, alumiinin ja kuparin lisäksi: se on katalyyttinen eikä kulu, ja se kuparikaan ei kulu mutta pitemmän ajan kanssa varmaan sekin pitää puhdistaa tai vaihtaa. Mun pitäisi sitäkin testailla tarkemmin, mut tulokset olivat lupaavia ja sai jopa puolet enemmän tehoa yhdestä kennosta. Sitä en oo vaa paljastanut kun se voi olla ratkaiseva tekijä ton alumiini-ilma akunkin kannalta, kyl mä noita yleishyödyllisiä mm mikroleväkeksintöjä jaan vapaasti mut tällaiset spesifit teolliset keksinnöt kannattaa suojata, kun muuten ne joku ottaa käyttöön enkä ite hyödy sit mitään.

 

Minulla on useampi kymmenen keksintöä, tässä yksi jonka määrittelin tarpeeksi yleishyödylliseksi jotta haluaisin julkaista sen vapaasti ilman patentointia/suojausta:

 

Kuten wikipedia sanookin, alumiini-ilman akun sovellutuksia käyttää ensisijaisesti armeijat. Mobilisoitu reaktori lämmittää niin sopan kuin teltat. Alumiinijäte on yleistä joten logistiikkaa ei tarvita ylläpitämiseen. Miksei myös samalla pieni puukaasugeneraattori. Yksi keksintö, minkä patentoin on uusi mönkijä Marsiin NASAlle. Sen funtkio on, että se ei enää koskaan voi kaatua tai jäädä jumiin. 

 

Alumiini-ilma akku ei ole uusi keksintö ja sillä on ihan houkuttelevat myyntipuheet:

 

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Aluminium%E2%80%93air_battery

 

Erona tähän alumiinireaktoriin se että akun ei tietty kuulu tuottaa lämpöä ja vetykaasua.

 

Nämä alustavat testit oli ihan lupaavia eli kun laitoin 2 tippaa lipeää peilille ja yhdistin ne sarjaan miniatyyrisillä alumiini ja kuparijohtimilla (pelkkä alumiini ja alumiinijohtimet tai kupari ja kupari ei toimi) niin sillä sai jo pienen punaisen ledin tuottamaan huomattavasti valoa. Se toinen malli oli 3 kpl desin kennoja missä oli kiinni 3w teholedi, se paloi kans huomattavalla valolla muistaakseni 3 päivää mutta sit se vesi haihtui, sitä vettä olisi voinut varmasti lisätä niin reaktio olisi jatkunut.

 

Se alumiini siis kuluu reaktiossa ja pitää välillä korvata. Seuraavas prototyypis laitan 2 sähkömittaria jolla saadaan voltin ja ampeerin perusteella tuotetut watit. Lisäksi kennot eristetään ja mitataan paljonko ne lämpiää. Syntyneen vetykaasun voi käyttää esim hitsaukseen tai polttaa liedellä, miksei myös lämmittää taloa kuten öljypolttimella. Vastaavasti sen voi ohjata vetykennon lävitse jolloin saadaan lisää sähköä.

 

Vetykennojen ongelma on niiden "saastuminen". Tämä on helposti ratkaistavissa tarjoamalla puhdasta vetykaasua, joka taasen sähkön avulla olisi järjetöntä koska elektrolyysi vie guomattavasti enemmän energiaa mitä sitten taas voidaan tuottaa syntyneestä vetykaasusta vetykennolla:

 

https://www.science.org/content/article/case-poisoned-fuel-cell

 

Vetykennojen tehokkuus ja käytännöllisyys saadaan avatrua ainoastaan kun voimme tarjota niille puhdasta happea ja vetyä. Kun happi voidaan tuottaa mikrolevällä ja vety alumiinirektorilla, ongelma on ratkaistu ekologisella ja kustannustehokkaalla tavalla. Lisäksi hapelle on omat erityiset bisneksensä mm lääkehappi, joten mikrolevillä voidaan tehdä monenlaisen alan bisnestä. Vetyä taasen voi tuottaa myös mikrobeilla, spirulinakin saadaan tuottamaan jonkin veran vetyä, tosin määrät ovat suht pieniä ja olosuhteiden järjestäminen liian monimutkaista käytännöllisyyden näkökulmasta, mutta on erityisiä mikrobeja jotka ovat sopivia siihen.

 

Tässä on erittäin innovatiivinen tulokulma, missä viljellään bakteeria, sinilevää ja mikrolevää vedyntuotantoon:

 

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0960852422003650

 

Vastaavanlaisen kokeen tein itsekin, tosin tätä biomassaa mihin istutin eläinplanktonia, spirulinaa ja chlorellaa, käytettäisiin kalanrehun ainesosana:

 

https://m.youtube.com/watch?v=wH3eR3RF2jI

 

Mä keksin sattumalta neljännenkin komponentin kennoon lipeän, alumiinin ja kuparin lisäksi: se on katalyyttinen eikä kulu, ja se kuparikaan ei kulu mutta pitemmän ajan kanssa varmaan sekin pitää puhdistaa tai vaihtaa. Mun pitäisi sitäkin testailla tarkemmin, mut tulokset olivat lupaavia ja sai jopa puolet enemmän tehoa yhdestä kennosta. Sitä en oo vaa paljastanut kun se voi olla ratkaiseva tekijä ton alumiini-ilma akunkin kannalta, kyl mä noita yleishyödyllisiä mm. mikroleväkeksintöjä jaan vapaasti mut tällaiset spesifit teolliset keksinnöt kannattaa suojata, kun muuten ne joku ottaa käyttöön enkä ite hyödy sit mitään.

oletus
Kategoria: 
 
 

Käyttäjän kaikki runot