Järvien maa

Runoilija Pietari

mies
Julkaistu:
13
Liittynyt: 12.3.2006
Viimeksi paikalla: 1.3.2024 20:43

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
Syntymäpäivä:
-

Hei!

Tervetuloa sivulleni! Olen vieremäläinen lauluntekijä ja hääräilen kaikenlaista musiikin ja teatterin parissa. Laulujen sanoituksia lähinnä kirjoitan, runoja nykyisin vähemmän.
 

Suomi, järvien maa, 

havumetsien, vaarojen taa 

lentää joutsen palaten matkaltaan, 

järven rauhaisan lahdelmaan.  

Siellä viettää se saa 

eloa rauhaisaa, 

kun kasvuun on puhjennut maa. 

 

Vaarat, rintehet oi, 

ne linnunlauluista helkkyen soi. 

Kurkiaurankin suuntana pohjoinen, 

erämaa sekä tunturit sen. 

Vapaa olla se voi 

villi laulu sen soi 

kaikuu aamuinen  

 

Tuulet tunturien, 

vaarat, vuonot ja kalliot sen, 

kotimaan, jonka lehdoissa lehtii puut, 

koivut, tuomet ja pihlajapuut. 

Sitä miettimään jään, 

alan ymmärtämään, 

miksi itse myös tänne mä jään. 

 

Talven tuisku, kun soi, 

se paksun jään sinijärvelle toi. 

Alla peiton saa uinua hiljaa maa, 

lepoa unta puhdistavaa 

Peitto valkoinen on, 

uni koskematon. 

Luonto nukkuu ja hiljaista on 
 

Suomi, järvien maa, 

havumetsien, vaarojen taa 

lentää joutsen taas palaten matkaltaan, 

järven rauhaisan lahdelmaan.  

Siellä viettää se saa 

eloa rauhaisaa, 

kun kasvuun on puhjennut maa. 

oletus
Kategoria: 
 

Kommentit

Ihanaa laulantaa, Suomi on todella kaunis maa.
 

Käyttäjän kaikki runot