Muistatko viel lapsuusajan
ja sen meijjän risumajan?
Silloin oli suurin huoli maailmassa,
et joku särkee sen yön rauhassa.
Ei kannettu huolta töistä tai rahasta,
ei verenpaineest tai kasvavasta mahasta.
Silloin oltiin Beckenbauereita, Maiereita ja Keeganeita
siis maailman parhaita futareita.
Talvella oltii Gretskyi, Tretjakkei ja Kurrei
sekä vihattii koko pikku syämestä onnekkait Hurrei.
Katajasta parhaat jouset viritettii
ja inkkareina biisoneita metsästettii.
Salaa nurkan takana tupakkaa kyssättii
ja kiinni jäämistä ku ruttoo pelättii.
Sillo oltii viel tosi luovii
ja vanhemmille harmaita hiuksii tuovii
ja kaikki näytti niin mahottoman suurelta,
mut lähtihä katsekki ihmiselon juurelta.
Nyt kaikki toisin on.
Ei ole elo enää noin huoleton.
Asuntolaina esimerkiksi sopisi vaikka
ja onkoha viel huomenna työpaikka?
Mietityttää myös heinäsirkan soitto
vai tuleeko vanhuudelle taas erävoitto...
- Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi