Maahisen unet olivat olleet aamusta
tavallista makeammat
ja miksei olisi,
kun pulkassa oli jo kaikki hommat.
Oli eilen vielä ollut sipistelytöitä:
Ruokaa eläimille ja maahisen kynttilöitä.
Maahinen tuumii: "Kun hommat hoitaa ajallaan,
voi sitten levätä hyvin mielin majallaan
keräten iltaa varten voimia
ja antaa mielen vaellella
ilman turhia loimia
- sydänlämmössähän ei palella-
ja menneen vuoden tähtihetkiä poimia "
Kaikenlaista laukkaa mielessä.
Välillä kyynelkin vierähtää suupielessä.
Mut ei kitkeryys maistu kielessä,
vaan hyvä se yli loiskahti,
kun metänväki mieleen luiskahti.
Tippunut sydänlämmin sulattaa maahisen jaloissa jäätä
ja nostaa maahinen hiukkasen päätä.
"kiitos kaikesta tästä,
jokaisesta ystävästä
sekä päivästä
ja anna terveyttä taas vuosi jaksaa
lupaan sen teoillani kyllä maksaa!"
Selite:
Hyvää uutta vuotta kaikille!
oletus
- Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi
Kommentit
Tämä tarina vei mennessään... :)
Hyvää ja runollista Uutta vuotta!
Sivut