Sisukas ja pieni kansa talven kuoressaan riutuu,
mutta huhti-toukokuun vaihteessa elämään taas kuoriutuu.
Vaihtuvat karvahatut ja pipot lierihattuun tai valkolakkiin
sekä toppavaatteet hameeseen ja pikkutakkiin.
Silloin kaivetaan esiin torvet sekä käärmepillit.
Raikavat moniäänisesti laulut hauskat ja villit.
On viipperöitä, ilmapalloja, serpentiiniä
sekä tippaleipiä, simaa ja kuohuviiniä.
Grilli, pöytä ja tuolit on puutarhaan laitettu.
Marinoidut lihat ja vihanneksetkin ovat varrastettu.
Marsseissa vielä punalippu uhmakkaasti liehuu,
vaikka tunteen harvoilla enää aatteen takia kiehuu.
Kylmässä säässäkin terassilla nautitaan huurteista,
tosin kansan luonteesta johtuen vain muovituopeista.
Nimittäin vappupäivän ennättäessä iltaansa
on yhä sisukas, muttei enää niin pieni tämä kansa.
Selite:
Hauskaa vappua :-D
- Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi
Kommentit
Hyvää vappua sinnekin. :)
Hyvä runo.
Upea vappuruno. Hauskaa vappua myös sinulle ystäväni.
Mukavan juonikkaasti siinä vappuriehaa suunnitellaan ja kaikki kommervenkit tuntuu olevan mukana.
Ei muuta kuin iloista vappua ja viuhkat heilumaan.
Siinä on Vapun tunnelmaa kaikissa muodoissaan, jokaiseen makuun jotakin.
Hauskaa Vappua! :)
siinäpä se - suomalaisen perinnekarnevaalin elementit! Nyt pitää kaivaa vielä pässinpökkimät jalkaan jos sen huurteisensa aikoo terassilla nauttia... nostatti vappumieltä, tämä...
Hauskaa Vappua sinullekin..hieno vappuruno :)
Sivut