Tapio Rautavaaran äänellä:
Kauppareissulla kiinnitän huomion kahteen alkuasukkaaseen, jotka ovat raahautuneet ihmistenilmoille luolastaan housut roikkuen ja huput syvällä silmillä estämässä punoittavien silmien häikäistymistä.. Niin, eihän täällä susirajalla voi ikinä tietää, missä vihollinen tai villieläin väijyy, niin aistien pitää olla avoinna kaiken aikaa yllätyshyökkäysten varalta. Kysehän on kuitenkin, ei enempää tai vahempää, kuin elämästä tai kuolemasta...
Alkuasukkaiden pienen pysähdyksen aikana korviini kantautuu jotain muinaissuomalais-ugrilaisen ja norjan kielen sekoitusta...
Viimein pari saa raahattua itsensä paikalliseen kyläkauppaan turkisten vaihtopisteelle... Siellä kuolleen mäyräkoiran turkiksen surkea vaihtoarvo, vain yksi karhunpentu 🐻, selkeästi harmittaa parivaljakkoa, kun kultakolikotkin oli jo tuhlattu mäyräkoiran hankintaan... Tärisevin käsin parivaljakko suuntasi kohti peränurkkaa ja mie jäin miettimään alkuasukkaiden elämän kovuutta.....
- Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi
Kommentit
Sivut