Tuuliaisen mokoma
oli monta päivää mettää repinyt
ja maahinen, pisaroiden takoma,
oli jo juhlien järjestämistä empinyt.
Olisko parempi olla suojassa tuvan?
Unohtaa muistikuvien kaunis taulu,
jossa nuotiolla raikasi yhteislaulu.
Vihdoin näytti Ilmarinen rauhoittuvan,
vaikkakin naama pahasti irves,
kun mahtavan Ukon
taivaan halkaisema kirves
palautti ruotoon kukon.
Eikä mennyt kovin kauvan
heilahuksesta Ukon taikasauvan,
kun yllä lähimetän väen,
aukes vanha taivas
ja kuului taas kukunta käen.
Maahinen risti tassut
ja hiljaa kuiskasi:
”Korvaan kyllä vaivas”
sekä täysillä hihkaisi
ajatellen karhu vaaria:
”Nyt täyteen massut
ja juhlitaan koko yö mittumaaria!"
Selite:
Kaikille oikein mukavaa juhannusta!
oletus
- Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi
Kommentit
Sivut