Tunnustakaa syntinne
ja tehkää parannus!
jyrisee saarnaaja
pyyhkien otsaansa
takassa tuli
tuvassa lämmin
'Oi jos mä kerran
näkisin Herran kunniassaan'
veisaa kylän väki
ja pudottaa saarnaajan
hattuun kolehtia
Pihalla pakkanen palelee
Kylän laidalla
omakotitalossa
tytär kotona yksin
vanhemmat veisaamassa
Kylpyhuoneessa
tytär painaa vatsansa
kohoumaa
Joni oli nauranut kuullessansa
ei muka hänen
totta kai oli!
ei kai hän nyt muiden kanssa
Ammeeseen istuu
lämpimään veteen
punainen vana hajoaa
Pihalla pakkanen itkee - itkee
Synnin palkka on kuolema!
jyrisee saarnaaja
silmät nauliutuneina
kolehtihattuun
Emäntä vieraskamarissa
saarnaajalle
yöksi petiä petaa
Kattohirsissä vielä
virren kumu kuuluu
kun kylän väki
hartaina pihalle työntyy
saarnaajalla lämmin
on hatussa euroja
Taivaalla tähtönen lensi
ja sammui
- Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi
Kommentit
Tämä on aivan loistava!! Pidin kovasti :) Niin ihanan vanhahtava ja hyvin kirjoitettu. Olet tosi hyvä kirjoittamaan.
Tämä on vaikuttava ja vahva teksti. Koskettaa jotenkin läheltä.
Hyvä...todella hyvä
tykkäsin valtavasti =)
Sivut