kompan kimpat

Runoilija karita

Käyttäjän <span class="sydan sydan-punainen sydan-raamit">♡</span> karita kuva
nainen
Julkaistu:
16
Liittynyt: 10.7.2016
Viimeksi paikalla: 17.8.2017 7:46

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-


lattialasit

luiskahtivat
sängyn yli
lasit, näkemisen syli

aika paikon
pisteen sokean
                                © Karita Nyqvist

 
Uusin runokirjani "HYMYKYYNEL"
Suomi 100 runokirja / Mediapinta


tilattavissa postitse

 
 ¤


paljon tiedät
omaksesi
kunnian käännät

vaikka
et sanaa ymmärtäisi
kierto
näkemyksesi
on aina täysi

tärkein
vaikka katoaisi
selityksilläsi
olisi kumma
jollet kaikkia
pisteitä saisi

:::

herkin hehku katoaa
luova oivallus
kivipeitteen 
päälleen saa

häipyy
arka uskallus
sielutaiteen
kaunein puhallus

kuolee
runomaailman
uusi lupaus


¤


 
Selite: 
ihmisen kannustus omille vahvuusalueilleen, on mitä herkimmin haavoittuvaa ilmaisun, luovuuden ja erilaisuuden kunnioitusta, ajoin pelottavan merkityksellistä, kommentointi on joskus kuin nuorallatanssia, houkuttelevaa, mutta vastuuta vaativaa, epäitsekästä auttamista - parhaimmillaan onnistuessaan (itsensä unohtaen)
oletus
Kategoria: 
 

Kommentit

niin, runo on subjektiivinen kokemus, kirjoitettaessa ja luettaessa.
kukin tasollaan, joku kuittaa, toinen ymmärtää, kolmas ihmettelee
Jotkut toivovat kritiikkiä runoilleen, mutten mä ainakaan sitä pahemmin anna... kun en pidä itseäni mitenkään sellaisena, joka voisi toisten teoksia kritisoida... ja sen lisäksi, kuten edellä olevakin jo hieman totesi, se on mielipidekysymys ja henkilöstä riippuvainen asia - toinen tykkää toisenlaisesta kuin toinen.
Hyvä runo ja selite.
Kuin syvällinen henkilökuvaus. Muistutus nöyryyden suomasta herkkyydestä. Hyvä muistutus ja hieno runo. Kiitos.
Kommentointi on taitolaji  - ja runosi ja tuo selite tuossa alla puhuvat totta, että se on kuin nuorallatanssia. Luovuuden saralla ihminen on herkimmillään ja haavoittuvaisimmillaan. Olen kuitenkin sitä mieltä, että työssään ja harrastuksissaan, myös luovuuden alalla, ihminen voi kehittyä vain rakentavan palautteen kautta. Tyhjä sanahelinä tai jopa valheellinen kehu saattavat myös aiheuttaa melkoisia vahinkoja varsinkin, jos ihminen oikeasti haluaa esimerkiksi elättää runoudella itsensä. Pudotus voi olla melkoinen, jos kukaan ei koskaan ole antanut rehellistä palautetta ja se ensimmäinen tulee sitten vaikkapa siltä kustantajalta, jonne on hyvässä uskossa lähettänyt kokoelmansa.

Kommentit "hyvä runo", "pidin" tai "huono runo, "en pitänyt" eivät oikeastaan kerro mitään, koska ne jättävät kertomatta, millä tavalla runo on hyvä tai huono, miksi lukija piti tai ei pitänyt runosta. Perustelut puuttuvat eikä kirjoittajalla ole silloin mahdollisuutta kehittyä mihinkään suuntaan. Itse pidän eniten kommenteista, joissa lukija on jollakin tapaa kommentoinut sitä, millä tavalla on runon kokenut tai ymmärtänyt, mutta myös parannusehdotukset ovat tervetulleita.

Olen saanut kirjoittajanurani aikana paljon palautetta itseäni kokeneemmilta runoilijoilta, enkä ole koskaan kokenut, että he olisivat tehneet kommentoinnin omaa asemaansa tai tietämystään esillle tuodakseen ja vähätelläkseen minua kirjoittajana, vaikka palaute on ollut melko kriittistäkin. Päinvastoin  - tietämyksensä ja kokemuksensa kautta he ovat avanneet silmät katsomaan kirjoittamista aivan uudella tavalla ja luoneet väylän kehitykselle. Näin ajatuksin.

Monia ajatuksia herättävän runon olet kirjoittanut tärkeästä aiheesta, joka herättää varmasti monenlaista mielipidettä suuntaan ja toiseen.
 

Käyttäjän kaikki runot